Zien & doen

 • Evenementenkalender Voorne Putten
  Hier vindt u alle evenementen die op Voorne Putten georganiseerd worden.
 • In de Vesting Hellevoetsluis
  Alle informatie die voor u als toerist, bezoeker of watersporter interessant is, kunt u terug vinden in magazine “In de vesting”… Bezienswaardigheden, restaurants, café’s en winkels maar ook verschillende actuele evenementen en activiteiten komen aan bod. Alle informatie die u nodig heeft wanneer u per boot onze havens en vesting bezoekt kunt u vinden in de “in de Havens” zijde van dit magazine.
  Al deze informatie is nu ook hier online te vinden! Alle deelnemers zijn vermeld en tevens de gemeentelijke informatie over de verschillende havens. Via deze media willen wij u graag op de hoogte houden en van de juiste informatie voorzien. U kunt tevens de links naar de sites van de deelnemende adverteerders vinden indien u meer informatie wenst.
 • VVV Hellevoetsluis
  Hellevoetsluis is een oud vestingstadje aan het Haringvliet. In het verleden was Hellevoetsluis een reparatiehaven en winterberging en in de 17e-18e eeuw was het de thuishaven van de Admiraliteit van de Maze, bekend door beroemde vaderlandse zeehelden als Piet Heyn, Maarten H. Tromp en Michiel de Ruyter. Zo kwam begin 1600 een van de eerste vloten van de VOC vanaf de rede van Hellevoetsluis naar Azië om specerijen te kopen. Begin 19e eeuw werd het kanaal door Voorne aangelegd. Soms gingen er wel 9.000 schepen per jaar door het kanaal. Na de aanleg van de Nieuwe Waterweg in 1872 verloor het haar betekenis als belangrijke haven.
 • Zuid-Hollandse Eilanden:
  Water, strand, duinen, bossen en polders; veel rust en ruimte, in een omgeving van historische stadjes en karakteristieke dorpen. Op Voorne-Putten komen de liefhebbers van alle soorten watersport en strandplezier zeker aan hun trekken. Natuur, landschap en cultuurhistorische stadjes bieden er veel mogelijkheden. Goeree-Overflakkee, met op de kop van Goeree kilometers lange zandstranden, heeft een prachtig polderlandschap en unieke natuurgebieden.
 • Vereniging tot bescherming van de vesting Hellevoetsluis:
  De vesting Hellevoetsluis is uniek in de systemen van de Nederlandse vestingbouw, zij is ontwikkeld uit de behoefte om een haven, die vanuit een natuurlijke situatie was ontstaan te beschermen. Deze haven bleek uitermate geschikt voor reparatie en winterberging van schepen.
 • Wikipedia:
  Hellevoetsluis, oorspronkelijk Hellevloetsluys [1] is een stad en gemeente op Voorne-Putten, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 40.296 inwoners (1 januari 2021, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 46,14 km² (waarvan 14,6 km² water). Voormalige gemeentes binnen Hellevoetsluis zijn onder andere Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
 • Voornewiki:
  Voorne in Alle Staten in een cultureel projectenprogramma dat van 2009 tot en met 2012 wordt georganiseerd op Voorne-Putten. Eerst in Brielle en Hellevoetsluis, de twee samenwerkende gemeenten die met het programmavoorstel subsidie van de provincie Zuid-Holland hebben gekregen, maar later ook ook in Spijkenisse, Westvoorne en Bernisse.
 
TwitterTwitter